Rengerswetering Bunschoten-Spakenburg
Nieuwbouwproject Rengerswetering is al sinds 2008 in ontwikkeling, het gebied wordt eiland voor eiland omgetoverd tot een prachtige woonwijk. Een aantrekkelijke plek om te wonen. Enerzijds vlakbij de sfeervolle en historische dorpskern van Bunschoten-Spakenburg met al zijn voorzieningen, anderzijds bent u binnen 5 minuten op de autosnelweg A1.
De locatie grenst aan het groene agrarische landschap, een frisse en groene omgeving met veel waterpartijen.
Het derde eiland biedt een divers woningaanbod, dat samen met de woningen op de andere eilanden de wijk een sociaal en levendig karakter geeft, prettig om te wonen.
Het derde eiland in het nieuwbouwproject Rengerswetering aan de zuidoost rand van Bunschoten-Spakenburg is het laatste eiland in een reeks van drie ten zuiden van het hierna te ontwikkelen vierde voorzieningeneiland. Op dit eiland zullen circa 216 woningen worden gerealiseerd in de periode 2018 – 2021. Het eiland biedt een divers woningaanbod, dat samen met de woningen op de andere eilanden de wijk een sociaal en levendig karakter geeft, prettig om te wonen.
Het karakter van dit derde eiland is groen en waterrijk. Meer dan op de reeds gerealiseerde eilanden zullen bomen een prominente rol spelen, worden hagen toegepast in plaats van tuinmuren en dragen leilinden bij aan de hoeve-achtige setting nabij de entree van het eiland.
Water heeft een grote betekenis voor heel Rengerswetering. Water vormt de begrenzingen van de eilanden. Bij het derde eiland zijn de oevers ten noorden en zuiden groen en grenzen aan achtertuinen. Dit versterkt het groene karakter.
Een langzaamverkeerroute loopt door een groenzone midden over de eilanden en verbind de eilanden van noord naar zuid.
Voor de auto worden de eilanden ontsloten vanaf het tweede eiland. Het standaardprofiel voor de straat bestaat uit een rijbaan, een parkeerstrook en trottoirs. De verharding van de rijbaan en de parkeerstroken worden uitgevoerd in gebakken klinkers in een zelfde kleur. De parkeerstrook krijgt een hoogteverschil met het trottoir. Het trottoir wordt uitgevoerd in grijze betontegels.
De architectuur is ‘dorps’. De woningen hebben een herkenbare kapvorm, bijzondere kopgevels, een herkenbare bouwvorm en verschillen in kleur en materiaal.
Toch zijn ze familie van elkaar, net als in een dorp. De bebouwing heeft een kleinschalig karakter.
De woningentrees van bijvoorbeeld de vrijstaande woningen krijgen bijzondere aandacht door toepassing van traditionele stijlelementen van dorpse architectuur, zoals een bovenlicht, verlichting, een kader rondom de deur en dergelijke.
In het stedenbouwkundig plan is vastgelegd dat de voorgevel van de woningen iets van elkaar mogen verspringen. Samen met de lichte knik in de straten versterkt dit het informele karakter van de buurt.
Impressie
benieuwd naar de mogelijkheden?
We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden, of het nu gaat om losse diensten of een compleet traject, wij hebben alles in huis om uw project tot een succes te maken!
bureau bos © | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring