Werkwijze
samen creëer je meer
Bij ons begint ontwerpen niet met tekenen, maar met luisteren. Tijdens het hele ontwerpproces overleggen we met onze opdrachtgever en de toekomstige gebruikers over de uitgangspunten. Let wel: alle gebruikers. Ontwerpen we een school, dan spreken we tegelijk met de leerkrachten, ouders en leerlingen. En bij een zorglocatie overleggen we met verzorgers, familie en bewoners samen. Terwijl we bij een bedrijfsgebouw graag vaste en nieuwe klanten betrekken in het ontwerpproces
Op deze wijze krijgen we veel informatie boven tafel. Over zowel de functionele aspecten van de organisatie als de beleving van klanten en gebruikers . Maar misschien nog wel belangrijker: we zorgen ervoor dat ons ontwerp draagvlak krijgt. Het ontwerpen van een nieuw gebouw is vaak onderdeel van een organisatorisch veranderproces. In het nieuwe gebouw wordt straks op een andere manier gewerkt. Door samen uw droomgebouw te ontwerpen, leggen we het fundament onder dit veranderproces. Zo stoomt u uw organisatie klaar voor de toekomst.
benieuwd naar de mogelijkheden?
We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden, of het nu gaat om losse diensten of een compleet trajcet, wij hebben alles in huis om uw project tot een succes te maken!
vier bijeenkomsten
Aan de start van het ontwerpproces organiseren we vier bijeenkomsten: het kader, het verhaal, het gebouw en de spiegel. Een zeer diverse groep gebruikers wordt uitgenodigd om hieraan deel te nemen. We zorgen voor laagdrempelige opdrachten en tonen korte films om de verbeelding te prikkelen.
De eerste bijeenkomst gebruiken we om referentieprojecten te bezoeken en te bespreken. Tijdens die bijeenkomst zorgen we voor een gezamenlijk referentiekader voor het vervolg. De tweede bijeenkomst wordt benut om het verhaal van de gebruikers uit te lichten: hoe wordt het nieuwe gebouw straks ervaren? Wat bepaalt de beleving van de gebruikers?
Tijdens de derde bijeenkomst maken we vlekkenplannen van het nieuwe gebouw: welke ruimten moeten er komen en wat is hun onderlinge relatie? Zijn er ruimten te combineren? Op de vierde bijeenkomst presenteren wij onze bevindingen en houden we de deelnemers als het ware een spiegel voor. Dit is wat we van jullie gehoord hebben en daar past een dergelijk gebouw bij.
ontwerpen voor de toekomst
Een gebouw heeft een levensduur van vele decennia, terwijl de toekomstplannen van de inwonende organisatie vaak niet verder reiken dan de komende 10 jaar. Wij zien het daarom als onze plicht om onze gebouwen zo toekomstbestendig mogelijk te maken.
Dit begint met een gebouw dat met een geringe inspanning schoon te houden is. Een gebouw dat eenvoudig te herstellen en te veranderen is wanneer dit nodig blijkt. Maar bovenal een gebouw dat geen energie kost, maar dit juist oplevert. Hiervoor gebruiken we beproefde technieken, waarvan de efficiëntie in de praktijk bewezen is. We passen materialen toe die het milieu niet of op geringe wijze belasten.
Naast onze gebouwen willen we ook zélf als organisatie verantwoord met onze omgeving omgaan. Wij zijn sinds april 2013 het eerste en enige architecten- en ingenieursbureau dat een NEN-ISO 26000:2010 certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft (MVO).
van hoge kwaliteit
Bij ons staat kwaliteitsborging hoog in het vaandel. In elke ontwerpfase tonen wij u een compleet beeld van de stand van zaken. Ons ontwerp gaat altijd vergezeld van een actuele planning en budgetoverzicht.
We doen verslag van alle gevoerde overleggen en brengen de kansen en risico’s in beeld. Zo kunt u goed geïnformeerd beslissingen nemen en bent u de regisseur van het bouwproces. Deze aandacht voor kwaliteit legden we in maart 2000 vast in ons NEN-EN-ISO 9001:2008 certificaat.
benieuwd naar de mogelijkheden?
We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden, of het nu gaat om losse diensten of een compleet traject, wij hebben alles in huis om uw project tot een succes te maken!
bureau bos © | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring